Het Erfgoedplatform en een aantal aangesloten organisaties bieden ook wandel- en fietsroutes aan waarmee u op eigen gelegenheid Apeldoorn en omgeving kunt verkennen. De routes besteden bijvoorbeeld aandacht aan historische elementen in het centrum, archeologie en landschap.
T.b.v. de Atlas van Apeldoorn (Hoog Soeren)
- Klinkenberg (5,1 km)- Dassenberg (6,8 km)- Moezenberg (6,5 km)- Rondom Hoog Soeren (15,1 km)
De routes zijn te bekijken via de website van IVN Apeldoorn. Om ze te wandelen is downloaden van de (gratis) …
De monumentale begraafplaats aan de Soerenseweg is meer dan 120 jaar oud. Het poortgebouw en de vrijwel ongewijzigde parkachtige aanleg van het zeshoekige terrein met een grote verscheidenheid aan grafmonumenten vormen samen een prachtig geheel. …
Ontdek al wandelend het centrum van Apeldoorn. Deze route, gemaakt door UitinApeldoorn i.s.m. Erfgoedpatform Apeldoorn, langs architectuur, terrassen, beelden, water en musea en duurt ongeveer een uur. Veel plezier met het ontdekken van Apeldoorn!
De …
De binnenstad van Apeldoorn is ook vanwege haar rijke geschiedenis bijzonder. Wist je bijvoorbeeld dat de binnenstad rijk is aan talloze Jugendstil-gevels en -details? Deze kunststroming wordt ook wel Art Nouveau genoemd en was ontzettend populair in …
Tijdens de Apeldoorn 1900 stadswandeling maak je kennis met het negentiende-eeuwse Apeldoorn. Het verhaal over deze boeiende periode uit de Apeldoornse geschiedenis wordt in een notendop verteld. Je loopt langs het erfgoed van de florerende stad en …
Inleiding
Een wandeling langs de gemeentegrens van Apeldoorn (114km).
Deze wandeling is in totaal 114 km lang en is in zeven etappes verdeeld. De start – en eindpunten zijn gelegen bij haltes van Openbaar Vervoer met parkeergelegenheid.Het Rondje …
De Archeologische Werkgroep Apeldoorn heeft voor de Open Monumentedag 2016 rond de archeologie-icoon Jaap Moerman een speciale wandeling uitgezet. Deze is door IVN-Apeldoorn geactualiseerd.
In 1949 hield Moerman een archeologische rondleiding ten …
Maak al wandelend kennis met Apeldoorn: de wandelroutes van ‘Apeldoorn te Voet’ verbinden de stations van Apeldoorn met haar buitengebied. Zo geniet je al wandelend van Apeldoorns natuur en cultuur. Samen vormen de wandelroutes een goed bewegwijzerd …
Een wandeling van circa 10 kilometer (Inkorting tot 4 kilometer mogelijk). Je loopt door een gevarieerd boslandschap met wat hoogteverschillen. De route loopt o.a. langs de Koningseik, De Cathedraal, het Peter Gerritsboompje en de Kroezebeuk.
Let op: …
Een wandelroute van Station Apeldoorn – Wenumse Watermolen (8,5 km). Naar keuze terug met de bus of lopend door Wiesel en langs Paleis Het Loo (9,5km, met diverse mogelijkheden om de wandeling af te breken en met de bus verder te gaan)
Door hun …
Wandel/fietsroute Wijk Berg en Bos (ca 7 km)
Via deze route maakt u kennis met de geschiedenis, architectuur en aanleg van deze Apeldoornse wijk. De bezienswaardigheden in deze wijk bevinden zich op relatief kleine afstand van elkaar.
Er zijn twee …
Een IVN Fietsroute (57 km)
Op de fiets rond Apeldoorn op de grens tussen stad en plattelandDeze fietstocht door IVN Apeldoorn laat je kennismaken met verschillende landschappen rond Apeldoorn. Via het Beekbergerwoud en de landbouwgebieden aan de …
In deze fietsroute - speciaal ontworpen voor de Open Monumentendagen 2022 - staat de energietransitie centraal. We nemen de elektrificatie van Apeldoorn uit de twintiger jaren van de vorige eeuw als uitgangspunt. De monumentale transformatorhuisjes …
Fietsen in en rond Hoog Soeren a.h.v. boekje met beschrijving (circa 18,5km)
Via deze route door het bos- en heidegebied maakt u kennis met de geschiedenis, architectuur en de natuur in en om Hoog Soeren.De route gaat over geasfalteerde fietspaden en …
Drie fietsroutes ter gelegenheid van de Open Monumenten Dagen 2018 'In Europa'.
Stadsrondje Binnenstad en Noord Deze route bestaat uit een rondje in het stedelijk gebied van Apeldoorn (ca. 13 km) en kan verlengd worden met een route in het noordelijk …
Prins Willem IV werd in 1750 Stadhouder van alle Gewesten van Nederland. Daarop besloten de Staten van Gelderland om Het Loo - een oud gebied van de Oranjes - tot ‘Hooge Heerlyckheyd’ te verheffen. Dit betekende dat de prins binnen dit gebied …
Deze fietsroute (45km, evt uit te breiden tot 67km) leidt u langs allerlei locaties die iets met de ijzerwinning te maken hebben.
De route is beschreven volgens het fietsknooppuntennetwerk van de Veluwe. Op enkele plaatsen in de route zijn …
Een fietsroute langs panden van architecten Wegerif naar aanleiding van de Open Monumentendag 2015.
De Apeldoornse aannemers- en architectenfamilie Wegerif drukte zo’n honderd jaar geleden een stempel op de bouwkunst in Apeldoorn. Als voortrekker van …