Paleispark Het Oude Loo

banner

Deze wandeling is alleen mogelijk in de maanden april en mei.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk!

Het Paleispark – niet te verwarren met de Paleistuin! – is een enorm groot gebied naast en achter Paleis het Loo. Het maakt deel uit van het Kroondomein. Een apart gedeelte ervan, rond Kasteel het Oude Loo, is slechts twee maanden per jaar geopend voor publiek. De rest van het jaar is dit privédomein  voor de Oranjes en hun gasten!  En dat is precies waar de wandeling naar toe gaat!

De wandeling is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag in april en mei.

Beginpunt: Ingang van het Paleispark, naast de rijwielstalling op de parkeerplaats van Museum Paleis Het Loo, Amersfoortseweg 1, Apeldoorn ==> Google maps 
Starttijd: 14.00 uur
Tijdsduur:  ± 2 uur (andere tijdsduur dan onze overige wandelingen!).
Kosten: € 7,– per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 4,–. Dit is inclusief de toegangskaart voor het Paleispark. Jaarkaarthouders voor het park betalen € 2,– minder. Museumkaart is niet geldig. Houd rekening met parkeerkosten à €7,50 per auto (De rijwielstalling is gratis).

Als de rododendrons en de azalea mollis bloeien, is het zeer de moeite waard  om door dit prachtige park te wandelen. Loop samen met de gids langs het middeleeuwse kasteel, het prinsenrond, de doolhof, de beeldenvijver en het speelhuisje.

Waarom kocht stadhouder Willem III eigenlijk dit kasteeltje? Waar zijn de beelden langs de beeldenvijver gebleven, wat is een wijert en wie hebben er in dat speelhuisje gespeeld? De gids legt het allemaal uit aan de hand van verhalen, foto’s en anekdotes.

Wil je liever deze wandeling met een eigen groep of op een ander moment doen? Dan kun je hem  aanvragen.

Wil je alvast een voorproefje van al het moois dat Het Loo te bieden heeft, kijk dan naar de films van Jan Overbeek op deze pagina: https://apeldoornsgidsencollectief.nl/films-jan-overbeek-het-loo

LET OP: Vooraf aanmelden (minimaal 1 dag tevoren) is noodzakelijk! Neem hiervoor contact op met onze coördinator. Zie onderaan deze pagina.

LET OP: Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Je hond mag helaas niet mee het park in, tenzij het een blindengeleide- of hulphond is.