t/m 30/11 - Wijk Zevenhuizen

banner

In de serie Atlas van Apeldoorn zet CODA in samenwerking met partners van het Erfgoedplatform Apeldoorn, bewoners en andere betrokkenen jaarlijks één wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers.
Wandelen door Zevenhuizen, per fiets op ontdekking door dit stukje Apeldoorn, een lezing bijwonen of een expositie in bekijken: tussen 14 juni en 30 november staan tal van activiteiten gepland die de geschiedenis van Zevenhuizen weer tot leven brengen of die Zevenhuizen vanuit een nieuw perspectief belichten.  

Download hier het programmaboekje

 

                       Activiteiten op datum

Tijdens de Atlas zijn er allerlei activiteiten die de geschiedenis van Zevenhuizen tot leven roepen.  Op deze plaats staat het meest actuele overzicht.

14/6: Lezing - De Archeologie van Zevenhuizen, van prehistorie tot heden

15/6: Officiële opening

15/6: Fietstocht Dag van de Architectuur

16/6: Doe-activiteiten bij de Archeohotspot Veluwe

17/6: Opening Expositie Atlas van Zevenhuizen

23/6: Erfgoedwandeling (AGC)

26/6: Lezing 'Oud Zevenhuizen'

Sfeerfoto Mheenpark 2024-1200px

30/6 Opening pluktuin 'Het Talud'

2/7: IVN zomeravondwandeling Mheenpark

21/8: Fietstocht door Fietsgilde

24/8: Erfgoedwandeling (AGC)

18/9: Lezing 'Aanleg Mheenpark'

26/9: Verhalentafel

20/10: IVN Bomenwandeling Mheenpark

30/10: Lezing 'Ontwikkeling woonwijk Zevenhuizen'

31/10: Binky's Speurtocht

9/11: Erfgoedwandeling (AGC)

Activiteiten gedurende de hele periode

 

F-A-09-11 Villa GroenoordEen fietsroute door de wijk Zevenhuizen.
Deze fietstocht van circa 16 km gaat vanaf sporthal De Mheen via het Mheenpark door de buurt Sluisoord naar het Apeldoorns kanaal. Dan door Oud Zevenhuizen en de buurt De Mheen via kinderboerderij Laag Buurloo en het gebied rond GGnet naar de grens met de wijk Zuidbroek. Via de buurten Sprenkelaar, Anklaar, Sleutelbloem, Gentiaan weer terug naar sporthal De Mheen. Je fietst zoveel mogelijk door en langs het groen in de wijk.
Onderweg is horeca aanwezig bij de winkelcentra De Mheen en Anklaar.

Deze route is speciaal gemaakt voor het project De Atlas van Apeldoorn i.s.m. IVN Apeldoorn en het Erfgoedplatform Apeldoorn en is te fietsen via de IVN Natuurapp. Je ziet dan waar je op de route bent en waar je naar toe moet. Onderweg krijg je bij diverse interessante punten informatie. Je kunt de IVN Natuur app gratis downloaden via Applestore of Google Play store. Nadat je de app hebt geïnstalleerd filter je de route via de term Zevenhuizen.

Bomenroute door het Mheenpark (via de IVN Natuur app)F-A-09-25 Boekje Mheenpark
Bij de 27 beschreven boomsoorten zijn genummerde naambordjes geplaatst om de boom te leren (her)kennen en te ontdekken dat bomen belangrijker zijn dan je denkt. De route is in de vorm van een acht: een rondje ten oosten van de brug bij boerderij de Groenhoeve en een tweede ten westen van de brug. Ter wille van de overzichtelijkheid van het routebeeld zijn op een aantal plaatsen dicht bij elkaar staande, beschreven boomsoorten samengenomen in één routepunt.
>> Lees meer op de website van IVN-Apeldoorn
Je kunt via deze site ook een boekje (pdf bestand) downloaden voor een nadere beschrijving va nde verschillende bomen)

2 Knooppunten routes

Het Fietsgilde Apeldoorn heeft twee fietsroutes samengesteld op basis van bestaande fietsknooppunten (KNP). Fiets van het ene knooppunt naar het volgende en kom tijdens je fietstocht de mooiste dingen tegen.

KNP-route 1 | 22 kmKNP-1 22km
Deze route begint in het Mheenpark bij KNP 17 en achtereenvolgens fiets je via de knooppunten 66, 57, 52, 85, 67, 91, 03, 45, 34, 70 en 30 weer terug naar 17.
Op de heenweg fiets je door het Mheenpark en park Zuidbroek; de terugweg gaat via het Woudhuis, de Groene Voorwaarts en de Voorwaarts. Tussen de knooppunten 57 en 52 en 91, 03 en 45 fiets je door de Weteringse Broek. Bij KNP 85 en tussen de knooppunten 70 en 30 vind je horecagelegenheden.

KNP-route 2 | 18 kmKNP-2 18km
Ook deze route begint bij KNP 17 in het Mheenpark. Daarna fiets je achtereenvolgens via de knooppunten 61, 04, 65, 52, 57, 91, 03, 45, 34 en 66 weer terug naar 17.
Deze route loopt via 't Sluisje langs het Apeldoorns Kanaal en vervolgens via
de Beemte door de Weteringse Broek en via park Zuidbroek terug naar het Mheenpark. Horecagelegenheden vind je tussen de knooppunten 65 en 52 en tussen knooppunten 52 en 57.

Weteringsebroek RouteDe Weteringsebroek route gaat ook door de wijk Zevenhuizen (Apeldoorn te voet - 12km)
Deze wandelroute van ‘Apeldoorn te Voet’ verbindt het station Apeldoorn via de wijk Zevenhuizen met het buitengebied. Zo geniet je al wandelend van Apeldoorns natuur en cultuur. Het eindpunt is bij de bushalte in Teuge.
De wandelroute is bewegwijzerd en is in beide richtingen te lopen.
>> Bekijk de route HIER 
Hier vind je ook een routebeschrijving (pdf) en gpx bestand.

 

Zodra er meer activiteiten bekend zijn, worden deze hier toegevoegd

Wij wensen u veel plezier!

Projectgroep Atlas van Apeldoorn