Cultuurhistorische wandelingen in de wijk Berg en Bos

banner

Naar aanleiding van de presentatie van het boek ‘Berg en Bos, een verrassende ontdekking’, houdt co-auteur Frederik Erens cultuurhistorische wandelingen door de wijk Berg en Bos, waarbij de architectonische rijkdom en bewonersgeschiedenissen de revue passeren.

De wandelingen van ruim anderhalf uur zijn gepland op zondag 6, 13,  20 en 27 juni, 4, 11, 18 en 25 juli steeds om 11.30 en om 15.00.
De ochtendwandeling begint aan het begin van de Valkenberglaan tegenover De Naald en eindigt in de buurt van het uitgangspunt.
De middagwandeling begint bij de Berg en Bosschool aan de Soerenseweg hoek Burgemeester Roosmale Nepveulaan, maar volgt deels een andere route en eindigt bij de ingang van Park Berg en Bos, waar de mogelijkheid bestaat om op het terras van restaurant De Boschvijver nog even na te genieten.

Deelname kost 7,00 euro (contant) en u kunt zich opgeven via ferens01@gmail.com.
Maximale groepsgrootte: 4 personen afhankelijk van de geldende corona maatregelen.

Drs. Frederik Erens is freelance historicus en opgegroeid in de wijk Berg en Bos, waar hij nog steeds wijkbewoner is. Hij stelde eerder al het boekje ‘Het Groene Westen van Apeldoorn. Berg en Bos – Walterbos’ samen.