t/m oktober: De Atlas van Apeldoorn (Radio Kootwijk)

banner

In de serie Atlas van Apeldoorn zet CODA in samenwerking met de partners van het Erfgoedplatform Apeldoorn, bewoners en andere betrokkenen jaarlijks één wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers. Tot en met oktober 2023 staat deze editie in het teken van Radio Kootwijk. In

Tijdens de Atlas vinden er allerlei activiteiten plaats die de geschiedenis van Hoog Soeren tot leven roepen.

Download HIER het programmaboekje met meer informatie 

Activiteiten in de periode april - oktober.

6 en 7 mei: 100 jaar telegrafieverbinding

Wandelen of fietsen met een IVN-route
IVN Natuureducatie (afdeling Apeldoorn) heeft een aantal korte en wat langere routes uitgezet en voorzien van informatie over de natuur en de cultuur. Deze zijn beschikbaar via de IVN Routesapp. Daarmee zie je waar op de route je je bevindt en heb je altijd een digitale IVN-natuurgids op zak. De IVN Routes-app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook de routes zelf zijn gratis te downloaden.
>> Lees meer over IVN Natuurroutes

Fototentoonstelling VOA
De Vereniging Oud Apeldoorn) toont foto’s uit de geschiedenis van Radio Kootwijk en zijn inwoners. Ze zijn mede beschikbaar gesteld door Staatsbosbeheer (SBB), CODA Archief en particulieren. In het weekend van 6 en 7 mei 2023 zijn de panelen met foto’s te zien in gebouw A van Radio Kootwijk. Daarna wordt de fototentoonstelling verplaatst naar De Garage, de horecagelegenheid tussen watertoren en gebouw A (Radioweg 3, Radio Kootwijk).
Voor openingstijden zie de website van De Garage, www.garage-radiokootwijk.nl 

9 juni: Fietstocht ‘Van Plaggenhut tot Zendmast’ van het Fietsgilde Apeldoorn
Fietstocht van ongeveer 46 kilometer, via Beekbergen en Hoenderloo naar Radio Kootwijk. Met een lunchpauze bij het Natuurtheater. Bij Radio Kootwijk besteden we aandacht aan het gehucht Gerritsflesch, monumenten in Radio Kootwijk en de voormalige zendmast. 
>> Meer informatie en aanmelden (verplicht) 

7 juli ‘Atlas Radio Kootwijk’ van het Fietsgilde Apeldoorn
Fietstocht van circa 30 kilometer, via Ugchelen en Halte Assel naar Radio Kootwijk. Bij Radio Kootwijk besteden we aandacht aan de voormalige zendmast, de monumenten in Radio Kootwijk, het gehucht Gerritsflesch en het dorp Hoog Buurlo. De tocht gaat over heuvelachtig terrein, over rustige wegen en verharde fietspaden, maar ook een stukje grindweg (bij Gerritsflesch). Er is een pauze in het dorpshuis van Radio Kootwijk.          >> >> Meer informatie en aanmelden (verplicht) 

29 september: CODA Verhalentafel
Aan de Verhalentafel horen we graag jouw verhalen over het dorpsleven van Radio Kootwijk toen en nu. Heb jij of heeft een van je familieleden gewerkt in het zendstation? Hoe was het om op te groeien in Radio Kootwijk? Ging je wekelijks mee met de ‘voetbalbus’ of ‘kerkbus’ richting Apeldoorn? Graag horen we je verhalen en herinneringen over het leven in Radio Kootwijk.
Vrijdag 29 september 10.30 uur in Dorpshuis Radio Kootwijk (Radioweg 1, 7348 BG      Radio Kootwijk)
Tijdsduur  1,5 uur
Aanmelden via e-mail naar Mirjam van Weert 
>> Lees meer over de CODA Verhalentafel