Historisch Café: de maand van de geschiedenis

banner

Dit extra Historisch Café staat het kader van de Maand van de Geschiedenis – thema ‘Wat een ramp’.

Van persoonlijke rampen tot catastrofes die de samenleving ontwrichten: rampen zijn helaas van alle tijden. De Tweede Wereldoorlog was een van de meest ontwrichtende periodes uit de recente geschiedenis. Ook in en om Apeldoorn.

Tijdens dit Historische Café komen twee onderzoeken aan bod die gebeurtenissen uit de oorlogsjaren nader toelichten.

  • Historicus Machlien Vlasblom vertelt over het onderzoek dat zij in opdracht van CODA Archief doet in het kader van het project Licht op de schaduwkant; een project over de beladen geschiedenis van Apeldoorn in de oorlogsjaren.
  • Mark Deckers vertelt over zijn onderzoek naar de Apeldoornse bibliotheek in de Tweede Wereldoorlog. Hij schreef eerder over bibliotheken in verschillende andere plaatsen in deze donkere jaren.

>> Lees meer over de maand van de geschiedenis

En verder!

Voor de pauze is er het alom bekende ‘nieuwsblok’ waarin aanwezigen een minuut de tijd krijgen om een activiteit bij het publiek onder de aandacht te brengen. Ook luistert u naar de column van CODA directeur Carin Reinders.

Het Historisch Café is een initiatief van Erfgoedplatform Apeldoorn en wordt gehouden in CODA Café, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. De toegang is gratis.