4/2: Historisch Café in het teken van de Apeldoornse binnenstad gevels

banner

De laatste jaren is het aanzien van de Apeldoornse Binnenstad aanzienlijk opgeknapt. Jarenlang gingen panden die ware pareltjes waren toen ze honderd jaar geleden gebouwd werden, schuil achter plastic puien, plamuurlagen en opzichtige reclame-uitingen. Sinds 2014 stimuleert de gemeente het in oude luister herstellen van de Apeldoornse gevels. Het Gevelfonds wil het rijke verleden van Apeldoorn in zijn historische gevels weer zichtbaar maken in het straatbeeld. Op die manier draagt het bij aan de verblijfskwaliteit en de eigenheid van de binnenstad als geheel.

Tijdens deze online editie van het Historisch Café vertellen Floor Vogels en Rudy Wolfkamp (adviseurs Cultuurhistorie, onderhoud en restauratie) van de gemeente over het fonds. Wat maakt volgens hen de Apeldoornse binnenstad bijzonder, welke uitgangspunten hanteert het fonds, wat is er al bereikt en wat kunnen we nog verwachten.
Naast Floor en Rudy zullen ook twee geveleigenaren acte de presence geven: Thomas Nobels van Guusje (Hoofdstraat 104, hoek Raadhuisplein) en Davoud Mirbagheri (Van Kinsbergenstraat  1A) vertellen over hun panden en over de keuzes die zij hebben gemaakt.

Het Café zal via een live stream gaan, waarvoor de  belangstellenden zich moeten aanmelden. >> Meer informatie en opgaveformulier