Centrumwandeling

banner

Elke zondagmiddag (van maart t/m oktober) verzorgen wij deze wandeling: door het centrum van Apeldoorn en een gedeelte van de Parken.

De 19e eeuw was een belangrijke ontwikkelingsperiode van Apeldoorn: “een gouden eeuw”. De gids vertelt u over de achtergronden van de groei en bloei van Apeldoorn in die tijd.

Onze gids vertelt u veel wetenswaardigheden over de bewoning, het bestuur en het dagelijkse leven in Apeldoorn in die tijd. Natuurlijk wordt de relatie met het Huis van Oranje niet vergeten.

Bezoekers van Apeldoorn waarderen deze wandeling: “bijzonder dat deze dingen in Apeldoorn te zien zijn: dat hadden we niet verwacht”. Maar ook inwoners van Apeldoorn worden verrast tijdens deze wandeling: “goh – dat wist ik helemaal niet. Ik heb dat nog nooit gezien terwijl ik al jaren hier woon”.

Beginpunt: Op de hoek van de Deventerstraat / Hoofdstraat vanaf het pleintje vóór juwelier van Hell. -> google maps

Starttijd: 14.00 uur
Tijdsduur: 1.5 uur.
Kosten: € 5,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00

AANMELDEN! i.v.m. coronamaatregelen
Deze maatregelen kunnen veranderen daarom is minimaal een dag van tevoren aanmelden noodzakelijk.
Stuur een mailtje naar info@apeldoornsgidsencollectief.nl met vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers aan de wandeling. Bij een beperking in groepsgrootte zullen we natuurlijk zorgen voor het naleven van deze regel door de inzet van voldoende gidsen.