Centrumwandeling

banner

Elke zondagmiddag (van april t/m oktober) verzorgen wij deze wandeling: door het centrum van Apeldoorn en een gedeelte van de Parken.
In juli en augustus wandelen we ook iedere woensdagmiddag om 14.00 uur.

De 19e eeuw was een belangrijke ontwikkelingsperiode van Apeldoorn: “een gouden eeuw”. De gids vertelt u over de achtergronden van de groei en bloei van Apeldoorn in die tijd.

Onze gids vertelt u veel wetenswaardigheden over de bewoning, het bestuur en het dagelijkse leven in Apeldoorn in die tijd. Natuurlijk wordt de relatie met het Huis van Oranje niet vergeten.

Bezoekers van Apeldoorn waarderen deze wandeling: “bijzonder dat deze dingen in Apeldoorn te zien zijn: dat hadden we niet verwacht”. Maar ook inwoners van Apeldoorn worden verrast tijdens deze wandeling: “goh – dat wist ik helemaal niet. Ik heb dat nog nooit gezien terwijl ik al jaren hier woon”.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Maar komt u met een groep van 8 personen of meer, geeft u dan svp vooraf even een melding: telefonisch: 06 39 38 05 17 of via een mailtje aan info@apeldoornsgidsencollectief.nl We zorgen dan dat er een extra gids klaar staat.

Beginpunt: Op de hoek van de Deventerstraat / Hoofdstraat vanaf het pleintje vóór juwelier van Hell. -> google maps
Starttijd: 14.00 uur
Tijdsduur: 1.5 uur.
Kosten: € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00