Wandeling Allée met allure / Loolaan

banner

LET OP!! : Alleen te boeken in groepen van maximaal 6 personen! Lees dit bericht svp zorgvuldig!!

Een allee die Apeldoorn te danken heeft aan een Oranje. Een allee, vanwege de dubbele rij linden aan weerszijden.

Kapitale villa’s en helaas ook een paar minder geslaagde bouwwerken werden in de loop der jaren gebouwd langs deze, één kilometer lange, laan.

Uw AGC-gids vertelt de historie, de relatie ervan met Paleis Het Loo en de Oranjes, de vele artsen die er woonden en de verpleeghuizen Randerode en Casa Bonita die beide hun oorsprong hadden aan de Loolaan. De Loolaan had niet voor niets in het verleden de bijnaam ‘Laan der medici’, met een knipoog naar Florence. Ook over de zijstraten van de Loolaan valt veel interessants te vertellen.

Aanmelden vooraf is verplicht!: Onze gids neemt maximaal 6 gasten mee. Komt u met meer personen dan wordt de groep gesplitst. Aanmelden vooraf: geef uw contactgegevens en aantal personen door: telefonisch: 06 39 38 05 17 of via een mailtje aan info@apeldoornsgidsencollectief.nl We zorgen dan dat er een gids klaar staat.

Beginpunt: Hoek Loolaan/ Piet Joubertstraat, bij de voormalige Noorderkerk. ==> Google Maps
Starttijd: in overleg met onze coördinator. Bij meerdere groepen krijgt iedere groep een eigen starttijd. U wordt vriendelijk verzocht niet eerder dan tien minuten vóór de afgesproken tijd te komen om contact met andere groepen te vermijden.
Tijdsduur: 1.5 uur
Kosten: € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00.