Expositie: Geheimen uit Gelderse Bodem

banner

Te zien tm 2-2-2020

Sieraden zijn van alle tijden en bij archeologisch onderzoek worden ze dan ook regelmatig opgegraven. Hoe ze in de bodem terechtkwamen, is al een verhaal op zich. Zo kan een kraal een keer verloren zijn gegaan of is een glazen armband gebroken. Maar sieraden werden in tijden van oorlog of als gift aan goden ook opzettelijk begraven. Alle sieraden die in de loop der tijd zijn opgegraven, vertellen een verhaal.
Deze verhalen zijn tot 2 februari 2020 in CODA Museum te zien in de tentoonstelling Geheimen uit Gelderse bodem: 10.000 jaar archeologische sieraden.

In deze bijzondere tentoonstelling zijn uiteenlopende voorwerpen uit Gelderse bodem te zien. Zoals hangers, kettingen, ringen en armbanden, kledingspelden, gordelbeslag en haarnaalden. Van een prehistorisch doorboord stenen hangertje uit Zutphen tot een bedelarmbandje uit een neergestort vliegtuig uit Apeldoorn. 

Geheimen uit Gelderse bodem neemt u mee in 10.000 jaar archeologische sieraden en laat u kennismaken met de geheimen die sieraden kunnen onthullen.

Uniek in deze tentoonstelling is de hologramvitrine waarin aansluitend nog 10 bijzondere stukken virtueel te zien zijn, waaronder de laat-Romeinse goudschat van Velp bestaande uit zeven halsringen uit massief goud en een aantal gouden munten, die tot hanger waren omgewerkt.  

>> Lees meer op de website van CODA