verhalentafel Evacuatie Arnhem

banner

Praat mee en deel uw verhalen en herinneringen!

Luistert u ook graag naar verhalen en herinneringen van vroeger?
Praat dan mee aan de CODA Verhalentafel: de plek om samen in een informele sfeer herinneringen op te halen, te delen en vast te leggen! 
Deze keer staat de Verhalentafel in het teken van de evacuatie van Arnhem in september 1944.
Op 17 september 1944 barstte Operatie Market Garden los. Na het mislukken van de Slag om Arnhem gaf de bezetter het bevel dat heel Arnhem moest worden geëvacueerd voor maandagavond 25 september 1944. In een paar dagen tij d vertrokken 95.000 mensen bepakt en bezakt uit Arnhem en omgeving. Meer dan 50.000 vluchtelingen vonden een onderkomen in Apeldoorn en omliggende dorpen.
Heeft u in 1944 als klein kind meegemaakt dat de evacués Apeldoorn bereikten of heeft uw familie hen thuis onderdak geboden? Of was u zelf een van de geëvacueerde inwoners uit Arnhem?
Al die verhalen en antwoorden horen we graag aan onze CODA Verhalentafel die donderdag 26 september wordt georganiseerd in samenwerking met het Erfgoed Platform Apeldoorn.

Kom donderdag 26 september tussen 10.00 en 12.00 uur naar CODA Centrale Bibliotheek (1e verdieping bij het historisch paviljoen) en deel uw herinneringen aan de evacuatie van Arnhem of kom luisteren naar de verhalen van anderen. Heeft u nog foto’s dan kunt u die uiteraard meenemen om te laten zien. 
Deelname aan de Verhalentafel is gratis; aanmelden is niet nodig.
U bent van harte welkom!

(Foto: H. Stokhyzen, Evacués uit Arnhem in de hoofdstraat Apeldoorn - 1944)