IVN excursie Berg en Bos/Haps Dorp

banner

IVN Apeldoorn houdt op zondag 31 maart 2019 een unieke wandeling door Berg en Bos. Tijdens de wandeling wordt het Hapsdorp bezocht. De wandeling begint om 14.00 uur 

De wandeling naar het Hapsdorp duurt ca. 30 minuten. In het Hapsdorp wordt men vervolgens rondgeleid en kan men verder zelf rondkijken onder het genot van een kop IJzertijdthee. De hele wandeling inclusief het bezoek aan het Hapsdorp duurt circa 2-2,5 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Herma en Jan van der Velden, tel: 06 518 039 39 of via www.ivn-apldoorn.nl.

Een bezoek aan het Hapsdorp is een bijzondere gebeurtenis. Vooral kinderen die er op excursie zijn geweest, laten het dorp enthousiast aan hun ouders zien. Normaal is het dorp niet toegankelijk voor het publiek. In het Hapsdorp is een boerderij uit de IJzertijd (ca. 500 jaar v. Chr.) nagebouwd. Er komen groepen, voornamelijk scholieren, voor circa drie dagen bij elkaar om zo goed mogelijk het leven in de IJzertijd te ervaren. Dit betekent proberen, zonder de gemakken van de moderne tijd, in het dagelijkse onderhoud te voorzien: brood bakken, water halen, dieren verzorgen, de akker bewerken, de hoeve onderhouden, spinnen en weven etc. Zo wordt van heel dichtbij de natuur, de verschaffer van voedsel en grondstoffen, ervaren.

De kosten voor een volwassene zijn EUR 2,00. Kinderen t/m 12 jaar, leden en vrienden van IVN zijn gratis.

 Zie ook www.ivn-apeldoorn.nl