Foto expositie ‘Reis mee’ in Dok Zuid

banner

In CODA dok Zuid is tot en met 1 november 2019 de foto expositie ‘Reis mee’ te zien. De expositie toont foto’s van verschillende voertuigen die ooit door Apeldoorn gereden hebben. Deze foto’s zijn afkomstig uit CODA Archief en zijn tijdens openingsuren van dok Zuid gratis te bezichtigen.

CODA Archief herbergt veel prachtige oude foto’s van bijzondere taferelen of objecten. Al grasduinend in de beeldbank van CODA Archief is deze foto expositie tot stand gekomen. Er is bijvoorbeeld een foto te zien met de fietsen waar de Apeldoornse wielerlegende Goethart op reed eind 19e eeuw en een foto van de eerste vrouwelijke VAD conductrice voor haar bus. Het thema Reis mee is ontleend aan het thema van de Kinderboekenweek.

10 jaar dok Zuid
Dok Zuid bestaat 10 jaar. In het kader van dit jubileum is niet alleen bovenstaande expositie te zien, maar er wordt ook op 10 oktober een Verhalentafel met thema Apeldoorn-Zuid georganiseerd. Het moment om op informele wijze herinneringen over Apeldoorn-Zuid op te halen en te delen.
Meer informatie over de Verhalentafel vindt u op www.coda-apeldoorn.nl/nl/archief/coda-verhalentafel

Fotobijschrift: Sytze Keekstra, garagehouder van de eerste garage in Apeldoorn, importeur van de Hannomag en oprichter van de chauffeursschool.