Centrumwandeling

banner

T/m oktober verzorgt het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC) elke zondagmiddag een stadswandeling door het centrum van Apeldoorn en een gedeelte van de Parken. In juli en augustus wandelen we ook iedere woensdagmiddag om 14.00 uur.

We laten u kennismaken met de geschiedenis en de architectuur van Apeldoorn. Aan de hand van de gebouwen nemen we u mee naar de 19e eeuw, een belangrijke ontwikkelingsperiode van Apeldoorn.

Onze gids vertelt u veel wetenswaardigheden over de bewoning, het bestuur en het dagelijkse leven in Apeldoorn in die tijd. Natuurlijk wordt de relatie met het Huis van Oranje niet vergeten.

Reacties die we vaak horen: “goh – dat wist ik helemaal niet” of: “bijzonder dat deze dingen in Apeldoorn te zien zijn”. Deze wandeling is niet alleen voor de bezoekers van Apeldoorn interessant, maar ook voor geboren en getogen Apeldoorners!

Vooraf aanmelden is niet nodig. Maar komt u met een groep van 8 personen of meer, geeft u dan svp vooraf even een melding: telefonisch: 06 39 38 05 17 of via een mailtje aan info@apeldoornsgidsencollectief.nl We zorgen dan dat er een extra gids klaar staat.

Beginpunt:   Het borstbeeld van Koning Willem I op het Raadhuisplein
Starttijd:      14.00 uur 
Tijdsduur:    1,5 uur.
Kosten:        € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00

Voor meer informatie kijkt u op: www.apeldoornsgidsencollectief.nl