Atlas van Apeldoorn in 2017 in het teken van de wijk ‘De Naald’

banner

T/m 21 oktober 2017 staat Wijk ‘De Naald’ centraal in de twaalfde editie Atlas van Apeldoorn

De wijk ‘De Naald’ is na Wenum Wiesel, Kerschoten, De Parken, Ugchelen, Orden, Hoenderloo, Zuid, Centrum, Beekbergen/Lieren/Oosterhuizen, De Maten en Loenen het twaalfde project in de serie Atlas van Apeldoorn. In dit project zet CODA in samenwerking met partners van het Erfgoedplatform, wijkbewoners en andere betrokkenen jaarlijks één wijk of dorp binnen de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers. Deze editie staat in het teken van de Apeldoornse wijk De Naald die aan het eind van de zeventiende eeuw ontstond en vernoemd is naar het opvallendste monument van Apeldoorn. 

De Apeldoornse wijk De Naald ontstond aan het eind van de zeventiende eeuw en is vernoemd naar het opvallendste monument van Apeldoorn. Er is een nauwe band tussen de bewoners uit de wijk en het nabij gelegen Paleis Het Loo waar veel van hen in dienst waren en waar winkeliers hun producten leverden. Op hun beurt deden de bewoners van Het Loo ook veel voor de inwoners van deze wijk zoals de bouw van de Koningsschool (1852) en het doortrekken van de spoorlijn naar Zwolle.

Wijk De Naald is een levendige wijk met een rijke geschiedenis zoals u kunt zien in CODA Centrale Bibliotheek waar op de eerste verdieping een paviljoen over deze wijk is ingericht. Hier vindt u naast foto’s ook informatie over de wijk, de verschillende scholen en de middenstand. Naast een bezoek aan dit speciaal ingerichte paviljoen kunt u tijdens Atlas van Apeldoorn: De Naald ook deelnemen aan uiteenlopende activiteiten zoals lezingen, wandelroutes en de Verhalentafel. Meer hierover is te lezen in het  programmaboekje dat onder andere gratis verkrijgbaar is bij CODA. In dit programmaboekje is ook de wandelroute opgenomen die langs verschillende wetenswaardigheden in de wijk gaat die uiteraard in dit boekje beschreven zijn.
Op www.geheugenvanapeldoorn.nl kunt u deze route overigens ook bekijken. 
Meer informatie is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/atlas, via Facebook of Twitter.

Alvast meer lezen over de buurtschap rondom Het Loo? Kijk op het Geheugen van Apeldoorn.